Balog Zoltán volt miniszter is aláírta a levelet, amelyben a tanári béremelés szükségességéről írnak

Megosztás

Az Ózdon született és Borsodban nevelkedett korábbi emberi erőforrás miniszter is szignózta a reformátusok elnökségének levelét, amelyben érdemi és visszamenőleges béremelésről írnak.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége levelet küldött az egyházhoz tartozó oktatási intézmények pedagógusainak. A Balog Zoltán püspök, korábbi emberi erőforrások minisztere, illetve Molnár János főgondnok, a Zsinat presbiteri elnöke által aláírt levélben az áll, hogy tisztában vannak azzal, hogy a pedagógusok nem könnyű terepen végzik munkájukat, illetve sok bizonytalanság és elkeserítő körülmény nehezíti a tanítást. 

“Számunkra Ön, mint pedagógus értek, aki méltó arra, hogy elismerjék a munkáját, méltó megfelelő bérezésre, szakmai elismerésre, megfelelő pihenőidőre, szabadságra” – áll a levélben, ami a Telex birtokába jutott. 

A portál azt írja, a levélben szó esik a megfelelő elismerés, így a pihenőidő és a bérezés fontosságáról is, valamint arról is írnak, hogy a református egyház korábban többször jelezte szakmai álláspontját a tervezett új pedagógusi életpályával kapcsolatban. Bár a javaslataik egy részét meghallgatta a kormányzat, maradtak nyitott kérdések.

“Intézményvezetőink visszajelzései alapján, amennyiben a pedagógus bérek emelése nem történik meg a korábban tervezett módon, szeptembertől az egyházi fenntartású intézményekből is megindulhat a pedagógusok elvándorlása” – írták. Leszögezték azt is, hogy érdemi és visszamenőleges béremelésre van szükség, különben az esetleges elvándorlás az ősztől jelentősen megnehezítheti az intézmények működését. 

(via telex.hu / atv.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek